22.02.2022

Ученици војних школа одбранили шампионску титулу у стрељаштвуУченици војних школа тријумфовали су у дисциплини ваздушни пиштољ у екипном пласману на Првенству Србије за јуниоре и јуниорке ваздушним оружјем које је током викенда одржано у Смедереву.

Екипа стрељачког клуба Војне академије „Академац“, коју су чинили ученици 46. класе Војне гимназије Владимир Ћурчин, 49. класе Средње стручне војне школе Урош Вукојевић и 51. класе Средње стручне војне школе Лука Милошевић, одбранили су титулу освојену прошле године у Нишу, овога пута са резултатом од 1651 круга.
 
Ученик Лука Милошевић, званично најуспешнији млади спортиста Министарства одбране и Војске Србије за 2021. годину, имао је запажен старт у индивидуалним квалификацијама поставивши нови лични рекорд, који сада износи 562 кругова. Милошевићу је и у финалном гађању заузео друго место. 
Ученик Владимир Ћурчин, прошлогодишњи шампион, у финалном гађању заузео је четврто место са 551 кругом. Ђурчин је дан раније у пару са ученицом Хеленом Мишчевић забележио исти пласман. На корак до уласка у финале на деветој позицији остао је трећи члан победничке екипе, ученик Урош Вукојевић.
 
Екипа јуниорки, коју су чиниле ученице 46. класе Војне гимназије Хелена Мишчевић, 51. класе Средње стручне војне школе Јована Милошевић и 52. класе Средње стручне војне школе Јована Станковић, заузела је четврто место у екипном пласману дисциплине ваздушни пиштољ. Ученица Јована Милошевић се са осме позиције у квалификацијама пласирала у финално гађање индивидуалног надметања где је заузела шесто место.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА