22.02.2022

Učenici vojnih škola odbranili šampionsku titulu u streljaštvuUčenici vojnih škola trijumfovali su u disciplini vazdušni pištolj u ekipnom plasmanu na Prvenstvu Srbije za juniore i juniorke vazdušnim oružjem koje je tokom vikenda održano u Smederevu.

Ekipa streljačkog kluba Vojne akademije „Akademac“, koju su činili učenici 46. klase Vojne gimnazije Vladimir Ćurčin, 49. klase Srednje stručne vojne škole Uroš Vukojević i 51. klase Srednje stručne vojne škole Luka Milošević, odbranili su titulu osvojenu prošle godine u Nišu, ovoga puta sa rezultatom od 1651 kruga.
 
Učenik Luka Milošević, zvanično najuspešniji mladi sportista Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za 2021. godinu, imao je zapažen start u individualnim kvalifikacijama postavivši novi lični rekord, koji sada iznosi 562 krugova. Miloševiću je i u finalnom gađanju zauzeo drugo mesto. 
Učenik Vladimir Ćurčin, prošlogodišnji šampion, u finalnom gađanju zauzeo je četvrto mesto sa 551 krugom. Đurčin je dan ranije u paru sa učenicom Helenom Miščević zabeležio isti plasman. Na korak do ulaska u finale na devetoj poziciji ostao je treći član pobedničke ekipe, učenik Uroš Vukojević.
 
Ekipa juniorki, koju su činile učenice 46. klase Vojne gimnazije Helena Miščević, 51. klase Srednje stručne vojne škole Jovana Milošević i 52. klase Srednje stručne vojne škole Jovana Stanković, zauzela je četvrto mesto u ekipnom plasmanu discipline vazdušni pištolj. Učenica Jovana Milošević se sa osme pozicije u kvalifikacijama plasirala u finalno gađanje individualnog nadmetanja gde je zauzela šesto mesto.
 
photoFOTOGALERIJA