Најбољи спортисти у 2021. годиниПрипадница Спортске јединице Војне академије војни службеник Јована Прековић проглашена је за најуспешнијег спортисту МО и ВС у 2021. години. У протеклој години, Јована Прековић је освојила две златне медаље на такмичењима Премијер лиге у каратеу, у Истанбулу и Лисабону, а доминацију је потврдила и на Европском првенству за сениорке у Поречу.
 
Захваљујући оствареним резултатима Јована Прековић је постала члан Олимпијског тима Србије за Олимпијске игре у Токију, где је на највећој смотри спортиста целе планете освојила златну олимпијску медаљу.
 
Само три месеца касније, на сениорском Светском првенству у Дубаију, у категорији до 61 килограм, одбранила је прво место из 2018. године. Поред свих обавеза, припрема и такмичења, Јована Прековић активно учествује у раду са кадетима Војне академије, кроз рад у спортској секцији.


Звање најбоље спортске екипе припало је екипи Војне полиције ВС у дисциплини „Чувар реда“ са Међународних војних игара.
 
Екипа Војне полиције ВС у 2021. години освојила је златну медаљу на Међународним војним играма у дисциплини „Чувар реда“. Међународне војне игре у организацији оружаних снага Руске Федерације, као престижна олимпијада војних вештина,  одвија се сваке године уз учешће више од 50 земаља са четири континента, и у преко 30 захтевних војних дисциплина. У дивовској борби, након четири дана такмичења у стрељаштву и тркама са препрекама, екипа Војне полиције Војске Србије је била најбоља, победивши колеге из Руске Федерације, Казахстана, Ирана, Кипра и Катара.
 
Поред овогодишњих лауреата признања за допринос јачању угледа МО и ВС у свету кроз врхунско спортско постигнуће у протеклој години додељено је спортистима који су постигли изузетне резултате. Међу њима су  припадници Спортске јединице Војне академије, чланови нашег олимпијског тима - теквондисткиња Тијана Богдановић, освајач бронзане медаље у Токију, џудиста Александар Кукољ светски вицешампион, џудисткиња Ања Обрадовић, освајач бронзане медаље на светском првенству и репрезентативки у стрељаштву Јасмини Миловановић.

Признање је припало и капетану прве класе Невени Јовановић, победници „34. Београдског маратона“ и освајачу 30 медаља на државним атлетским првенствима, такмичењима и тркама у Републици Србији, као и Луки Милошевићу, ученику 51. класе Средње стручне војне школе, најуспешнијем младом спортисти Министарства одбране и Војске Србије – државном кадетском рекордеру у стрељаштву и освајачу више од 30 медаља на званичним такмичењима Стрељачког савеза Србије у 2021. години.
photoФОТОГАЛЕРИЈА