02.07.2018

Стрелци Војне академије блистали на Првенству БеоградаПрвенство Београда малокалибарским оружјем завршено је јуче на Царевој ћуприји, а стрелци Војне академије блистали су и овог путa.

У дисциплини пиштољ средишњег паљења златну медаљу је убедљивом победом освојио олимпијац и репрезентативац Димитрије Гргић са упуцаних 550 кругова. Своју прву медаљу на великим такмичењима  освојио је кадет  треће године Срђан Матовић, заузевши друго место са 539 кругова.  У екипном пласману СК „Академац“, у саставу С. Матовић (2), Д. Гргић (1), П. Николић (4), убедљиво је тријумфовао испред конкуренције са 1621 кругова, испред КСС „Полицајац“ 1550 кругова и СК „Барајево“ 1473 кругова.


Стрелкиња СК „Академац“, потпоручник Тамара Ђорђевић, из 210. батаљона везе, наставила је са низом добрих резултата. У олимпијској дисциплини спорт пиштољ за жене забележила је друго место са 540 кругова.

Последњег дана такмичења стрелци су добили шансу да покажу шта умеју у дисциплини која од Токија 2020. године више неће бити у олимпијском програму. Искусни Димитрије Гргић оставио је конкуренцију далеко иза себе. Наступ је забележио и потпоручник Петар Николић који је завршио као пети.

У завршном делу  сезоне, следеће недеље, следи Финале купа Србије, на коме ће наступити по 10 најбоље  пласираних стрелаца у свакој дисциплини. Стрељачки клуб Војне академије представљаће Димитрије Гргић, Тамара Ђорђевић, Петар Николић и Срђан Матовић.

photoФОТОГАЛЕРИЈА