Najbolji sportisti u 2021. godiniPripadnica Sportske jedinice Vojne akademije vojni službenik Jovana Preković proglašena je za najuspešnijeg sportistu MO i VS u 2021. godini. U protekloj godini, Jovana Preković je osvojila dve zlatne medalje na takmičenjima Premijer lige u karateu, u Istanbulu i Lisabonu, a dominaciju je potvrdila i na Evropskom prvenstvu za seniorke u Poreču.
 
Zahvaljujući ostvarenim rezultatima Jovana Preković je postala član Olimpijskog tima Srbije za Olimpijske igre u Tokiju, gde je na najvećoj smotri sportista cele planete osvojila zlatnu olimpijsku medalju.
 
Samo tri meseca kasnije, na seniorskom Svetskom prvenstvu u Dubaiju, u kategoriji do 61 kilogram, odbranila je prvo mesto iz 2018. godine. Pored svih obaveza, priprema i takmičenja, Jovana Preković aktivno učestvuje u radu sa kadetima Vojne akademije, kroz rad u sportskoj sekciji.


Zvanje najbolje sportske ekipe pripalo je ekipi Vojne policije VS u disciplini „Čuvar reda“ sa Međunarodnih vojnih igara.
 
Ekipa Vojne policije VS u 2021. godini osvojila je zlatnu medalju na Međunarodnim vojnim igrama u disciplini „Čuvar reda“. Međunarodne vojne igre u organizaciji oružanih snaga Ruske Federacije, kao prestižna olimpijada vojnih veština,  odvija se svake godine uz učešće više od 50 zemalja sa četiri kontinenta, i u preko 30 zahtevnih vojnih disciplina. U divovskoj borbi, nakon četiri dana takmičenja u streljaštvu i trkama sa preprekama, ekipa Vojne policije Vojske Srbije je bila najbolja, pobedivši kolege iz Ruske Federacije, Kazahstana, Irana, Kipra i Katara.
 
Pored ovogodišnjih laureata priznanja za doprinos jačanju ugleda MO i VS u svetu kroz vrhunsko sportsko postignuće u protekloj godini dodeljeno je sportistima koji su postigli izuzetne rezultate. Među njima su  pripadnici Sportske jedinice Vojne akademije, članovi našeg olimpijskog tima - tekvondistkinja Tijana Bogdanović, osvajač bronzane medalje u Tokiju, džudista Aleksandar Kukolj svetski vicešampion, džudistkinja Anja Obradović, osvajač bronzane medalje na svetskom prvenstvu i reprezentativki u streljaštvu Jasmini Milovanović.

Priznanje je pripalo i kapetanu prve klase Neveni Jovanović, pobednici „34. Beogradskog maratona“ i osvajaču 30 medalja na državnim atletskim prvenstvima, takmičenjima i trkama u Republici Srbiji, kao i Luki Miloševiću, učeniku 51. klase Srednje stručne vojne škole, najuspešnijem mladom sportisti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije – državnom kadetskom rekorderu u streljaštvu i osvajaču više od 30 medalja na zvaničnim takmičenjima Streljačkog saveza Srbije u 2021. godini.
photoFOTOGALERIJA