13.01.2021

Стрељачки клуб Војне академије „Академац“ најуспешнији београдски клуб и други на ранг листи Стрељачког савеза Србије за 2020. годину
Стрељачки савез Србије објавио је ранг листу најуспешнијих клубова и појединаца за 2020. годину на којој је Стрељачки клуб Војне академије „Академац“ заузео друго место, док се троје стрелаца нашло на појединачним ранг листима најуспешнијих за 2020. годину. У конкуренцији београдских клубова „Академац“ је најбоље пласиран клуб на ранг листи за 2020. 
 
У 2020. години стрелци Стрељачког клуба Војне академије „Академац“, постигли су најбољи пласман у историји клуба, освојивши 483,3 бодова на такмичењима који се бодују Правилником за избор најуспешнијих клубова и стрелаца Стрељачког савеза Србије.
 
Осим наведеног у 2020. години постигнута су два државна рекорда, одбрањена је шампионска титула у дисциплини пиштољ средишњег паљења на Првенству Србије, освојена шампионска титула у дисциплини мешовитих парова на Првенству Србије и освојено је више од 30 појединачних и екипних медаља. Као чланови репрезентације Србије, стрелци „Академца“, освојили су две екипне медаље на Европском првенству у Вроцлаву.
 
На појединачним ранг листама најуспешнијих стрелаца у 2020. години нашли су се припадници Спортске јединице Војне академије, у категорији пиштољ сениорке војни службеник Јасмина Миловановић – 3. место и у категорији пиштољ сениори војни службеник Димитрије Гргић – 3. место и поручник Петар Николић – 4. место.
 
Окосницу клуба, који је у 2020. години први регистрован као војно спортско удружење, чине професионални припадници, кадети Војне академије, ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе као и припадници Спортске јединице Војне академије.
 
Додела признања Стрељачког савеза Србије биће одржана крајем јануара, када ће бити уручена признања и пехари за најуспешнија три клуба на ранг листи, док ће најуспешнијим појединцима бити уручена признања „Стрелац године“ Стрељачког савеза Србијe
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА