15.11.2021

Запажен наступ ученика војних школа на међународном такмичењу у стрељаштвуЧланови Стрељачког клуба Војне академије „Академац“, ученици Средње стручне војне школе и Војне гимназије, остварили су запажене резултате на традициналном, седмом по реду међународном турниру „Walther youth cup“ чији је домаћин Стрељачка дружина „Смедерево“.

Првог дана такмичења тандем Стрељачког клуба Војне академије „Академац“, који су чинили ученици Алекса Стојковић из Средње стручне војне школе и Зорана Глишић из Војне гимназије освојио је сребрну медаљу у дисциплини мешовитих парова ваздушним пиштољем.

Другог дана такмичења у конкуренцији до 16 година, у којој је наступило 33 такмичара, најуспешнији је био ученик Средње стручне војне школе Лука Милошевић који је тријумфовао у дисциплини ваздушни пиштољ.

У екипном пласману у дисциплини ваздушни пиштољ за јуниоре друго место освојила је екипа коју су чинили ученици Урош Вукојевић и Лука Милошевић из Средње стручне војне школе и Владимир Ћурчина из Војне гимназије.

Овогодишњи “Walther youth cup” био је најмасовније стрељачко такмичење за младе на коме је наступило 274 такмичара из 10 европских земаља, а Стрељачки клуб Војне академије „Академац“ представљало је укупно 12 такмичара.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА