29.06.2020

Нове медаље за стрелце „Академца“
 У другом колу Купа Стрељачког савеза Србије малокалибарским оружјем у Новом Саду најуспешнији су били стрелци стрељачког клуба „Академац“ освојивши три златне, две сребрне и једну бронзану медаљу у сениорским дисциплинама. Пред почетак појединачних такмичења минутом ћутања одата је почаст прерано преминулој, актуелној европској шампионки, Бобани Момчиловић Величковић.
 
Првог дана такмичења у олимпијској дисциплини спорт пиштољем тријумфовала је војни службеник Јасмина Миловановић са високим резултатом од 578 кругова. Сребро је припало поручнику Тамари Ђорђевић, која је победила у првом колу купа.
 
Други дан такмичења био је резервисан за надметања малокалибарском пушком и пиштољем средишњег паљења. Најуспешнији у гађању малокалибарском пушком на 50 метара био је Миленко Себић, док је његова супруга Алина Себић у истој дисциплини у конкуренцији жена заузела треће место. У дисциплини пиштољ средишњег паљења златну медаљу освојио је потпоручник Срђан Матовић док је сребро припало поручнику Петру Николићу.
 
Након два кола купа, сви стрелци „Академца“ су већ обезбедили пласман у финале на основу досадашњих резултата.Треће коло одржаће се 11-12. јула на градском стрелишту у Новом Саду.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА