15.06.2020

Три злата за стрелце „Академца“
Стрелци стрељачког клуба Војне академије „Академац“ освојили су три од четири злата у сениорским дисциплинама у првом колу Купа Стрељачког савеза Србије малокалибарским оружјем које је одржано у Новом Саду. Првим колом настављена је серија стрељачких такмичења у нашој земљи, прекинута у марту због пандемије коронавируса.
 
Првог дана такмичења у олимпијским дисциплинама спорт пиштољем и малокалибарском пушком (тростав 3х40) тријумфовали су поручник Тамара Ђорђевић и Миленко Себић. Обоје су били први у својим квалификацијама. Једина представница дама у дисциплини малокалибарска пушка 3х40, супруга репрезентативца и олимпијца Миленка Себића, Алина Себић заузела је 4. место.
 
Другог дана такмичења на програму је било надметање у дисциплини пиштољ средишњег паљења у коме је са само једним кругом предности у односу на клупског колегу војног службеника Димитрија Гргића тријумфовао поручник Петар Николић. Треће место заузео је репрезентативац Душко Петров, из СК „Алекса Дејовић“, који је имао индетичан резултат као Гргић, те је одлучила боља пета серија Гргића.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА