11.05.2023

Одржани Спортски сусрети поводом 20 година чланства Републике Србије у CISMПоводом обележавања јубилеја, 20 година чланства Републике Србије у Међународном савету за војне спортове (CISM), Делегација Републике Србије при CISM у сарадњи са спортским институцијама АП Војводина и Града Новог Сада, организовала је спортске сусрете екипа Министарства одбране и Војске Србије у новосадском Спортско-пословном центру „Војводина“.

На такмичењу је учествовало шест екипа из Министарства одбране и Војске Србије: Гарда, Копнена војска, Команда за обуку, Ратно ваздухопловство и ПВО, Војна академија 1 и Војна академија 2,  које су се такмичили у спортским дисциплинама футсал, баскет 3x3 и џудо.

Екипа Копнене војске тријумфовала је у баскету 3x3, победивши у финалу екипу Војне академије 1. Треће место заузела је екипа РВ и ПВО.

Победничко постоље турнира у футсалу изгледало је идентично. Титулу је освојила екипа Копнене војске која је у финалу победила екипу Војне академије 1, док је треће место освојила екипа РВ и ПВО.

У дисциплини џудо у женској конкуренцији у категорији до 57 килограма прво место освојила је ученица Милица Којић, док је у категорији преко 70 килограма победила Богданка Чанковић.

У мушкој конкренцији у џудоу у категорији до 67 килограма прво место освојио је Живица Остојић, у категорији до 78 килограма најбољи био је Урош Антонић, а победник у категорији до 90 килограма је Милан Јованов. Лазар Лазаревић најбољи је такмичар у џудоу у категорији до 100 килограма, док је прво место у категорији преко 100 килограма заузео Петар Иветић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА