ТекстФотогалерија
18.03.2024

Дванаести CISM зимски тренинг камп „Копаоник 2024“На 51. скијашком полигону Копаоник одржава се традиционални 12. CISM зимски тренинг камп „Копаоник 2024“ у чијем раду учествују чланови војне репрезентације Србије у дисциплинама алпско скијање, нордијско скијање и пара ски које се налазе у програму зимских војних игара.

Тренинг камп, који се одржава дванаесту годину за редом, прилика је за увид у форму чланова војне репрезентације Србије, са циљем да се изврши селекција тима пред финалне припреме за наступ на 5. CISM зимским војним играма које се одржавају од 23. до 30. марта 2025. године у Швајцарској.

Говорећи о значају овог кампа, вођа репрезентације потпуковник Дениел Пешић истакао је да се осим алпског и нордијског програма, одвијају и тренинзи у пара ски дисциплини.

- У плану је извођење падобранских скокова ако се створе временски услови за безбедно извођење ове активност, јер ће се и на Светским војним играма у Швајцарској ова дисциплина одвијати у планинском амбијенту – нагласио је потпуковник Пешић.

Уз деветочлану екипу, у раду кампа учествују и мајор Марио Брадић, капетан прве класе Милош Шумарац, заставници прве класе Милан Светозаревић, Радмила Ђурић, Дарко Качавенда, старији водник прве класе Дејан Цветковић, водник Милан Глуховић и војни службеник Милош Милосављевић.