18.06.2024

Успех Репрезентације Министарства одбране и Војске Србије на Балканском регионалном оријентиринг такмичењу  Оријентиринг репрезентација Министарства одбране и Војске Србије учествовала је на Балканском регионалном оријентиринг такмичењу у Боровецу, под окриљем Међународног савета за војне спортове CISM и постигла запажене резултате.

Наша репрезентација освојила је друго место у женској и четврто у мушкој категорији у екипном пласману за који се бодовао резултат два најбоља такмичара из сваке такмичарске екипе на средњој и дугој дистанци. Они су, такође, заузели треће место у женској и пето у мушкој категорији у екипном пласману у штафетама.

Вођа екипе био је пуковник Станко Перић, а капетан прве класе Никола Спасковић предводио је екипу као капитен. У мушкој екипи наступали су потпуковник Драган Докмановић, мајор Слободан Ивковић и капетан прве класе Жељко Ћорић, док су у женској екипи биле поручник фрегате Ивана Соколовић, старији водник прве класе Јелена Станковић и кадет Аница Јовановић.

Девет екипа, од којих осам с Балкана, учествовало је на такмичењу одржаном на средњим и дугим дистанцама, као и у штафети.

Вођа делегације, пуковник Перић рекао је да је реч о значајном такмичењу и да је веома задовољан постигнутим резултатима.

- Ово је прво учешће и прве освојене медаље у оријентирингу у женској категорији на међународним такмичењима, од када су Министарство одбране и Војска Србије у Међународном савету за војне спортове CISM. Наши такмичари су својим понашањем и пожртвовањем достојно репрезентовали Министарство одбране и Војску Србије, као и Републику Србију – истакао је пуковник Перић

Капитен екипе капетан прве класе Спасковић нагласио је да је веома поносан на све такмичаре наше репрезентације, јер су уз изузетно физички и технички тешке стазе, сви успешно завршили своје трке, што је на крају довело до запажених резултата.

Балканско регионално оријентиринг такмичење у Боровецу одржано је у организацији Министарства одбране Републике Бугарске.
photoФОТОГАЛЕРИЈА