Džudo :: Miloš SimonovićMiloš Simonović je rođen 11.04.1983. godine u Nišu, gde je nakon završene osnovne škole odličnim uspehom, upisao i takođe odličnim uspehom završio srednju hemijsku i stručnu vojnu školu. Odmah nakon završene srednje stručne vojne škole, počinje sa radom u jedinicama Vojske Srbije.

Svoju sportsku karijeru počinje u Nišu, u džudo klubu Niš, 04.04.1994. godine, čiji je i danas član. Tokom svoje dugogodišnje karijere  posebno su značajni njegovi rezultati u mlađim kategorijama kada je bio osvajač srebrnih medalja, odnosno vicešampion Srbije i vicešampion tadašnje Jugoslavije. Svoje najbolje rezultate ostvario je tokom 1998. godine gde je na ukupno sedam učešća na turnirima, šest puta osvojio prvo mesto, od čega su i prva mesto na prvenstvima Srbije i Srbije i Crne Gore, kao i  treće mesto na Balkanskom prvenstvu u Beogradu. Kao najbolji takmičar u svojoj kategoriji, 1999. godine je izabran da kao državni reprezentativac učestvuje na Olimpiskim igrama mladih, koje su se održavale u Danskoj.

Kao pripadnik MO i VS, a potom i član njene reprezentacije od 2013. godine, ostvario je zapažene rezultate: dva puta prvo (2011. i 2015. godine) i jednom drugo mesto (2018. godine) na prvenstvu Vojske Srbije, jednom prvo (2019. godine) i jednom drugo (2018. godine) na Vojno-policijskom prvenstvu Srbije. Na 6. Svetskim vojnim igrama u Južnoj Koreji (2015. godine) osvojio je 9. mesto, dok je na 7. Svetskim vojnim igrama u Kini 2019. godine osvojio 13. mesto.

Trenutno je zaposlen u Specijalnoj brigadi MO i VS.