Džudo :: Vesna RakićVesna Rakić je rođena 03.11.1995. godine na Cetinju u Crnoj Gori. Završila je 13. beogradsku gimnaziju, nakon čega je upisala Vojnu akademiju (smer javne finansije ) i uspešno je završila u septembru 2018.  godine kada je promovisana u čin potporučnika finansijske službe.

Od svoje desete godine života počinje da trenira džudo u Džudo klubu Borac Beograd. Nosilac je velikog broja medalja sa domaćih, regionalnih,  međunarodnih takmičenja. U  januaru 2018. godine položila je za crni pojas i nosilac je majstorskog zvanja.

Još od početka školovanja na Vojnoj akademiji je član reprezentacije MO i VS, kao i član ekipe Univerziteta odbrane. Tokom 2018. godine pokazala je sav svoj potencijal i postigla izuzetne rezultate osvojivši 2. mesto na Vojno-policijskom prvenstvu Srbije, 2. mesto na Univerzitetskom  prvenstvu  Srbije, te i 3. mesto i bronzanu medalju na Svetskom vojnom prvenstvu u Brazilu, u Rio de Žaneiru, 2018. godine.

Na vojno-policijskom prvenstvu Srbije 2019. godine odbranila je titulu najbolje takmičarke u kategoriji do 70 kilograma, dok je na 7. Svetskim vojnim igrama u Kini iste godine, kao član reprezentacije u istoj kategoriji izgubila meč u drugom kolu i u konačnom plasmanu zauzela 13. mesto u svojoj konkurenciji.

Trenutno je zaposlena u Komandi Centra za obuku RV i PVO, Komande za obuku.