Džudo :: Nikolaos SmilisNikolaos Smilis je rođen 05. septembra 1996. godine u Beogradu, u opštini Savski Venac. Odrastao je u Beogradu, u Železniku, gde 2003. godine upisuje osnovnu školu "Vladimir Nazor", a zatim i srednju tehničku školu u Železniku 2011. godine. Nakon završene srednje škole i dobrovoljno odsluženog vojnog roka 2016. godine, zapošljava se u MO i VS i postaje pripadnik Specijalne brigade i to bataljona za protivteroristička dejstva. Od 2017. godine je i uspešan student Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost u Beogradu.

Džudo počinje da trenira u svojoj devetoj godini života, i to od 2005. godine u Džudo klubu "Crvena Zvezda Beograd " čiji je i danas član. Tokom dugogodišnje sportske karijere, osvojio je veliki broj medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a 2018. Godine je bio i vojno-policijski prvak države u kategoriji do 66 kolograma. Nosilac je crnog pojasa i majstorskog zvanja.

Član reprezentacije MO i VS je od 2018. godine, a na Svetskom vojnom prvenstvu u Brazilu, Rio de Žaneiru, 2018. godine je kao njen pripadnik osvojio 7. mesto u svojoj kategoriji.

Trenutno je zaposlen u Specijanlnoj brigadi MO i VS.