Džudo :: Anja ObradovićAnja Obradović je rođena 24.01.2000. godine u Beogradu,  gde je i završila Osnovnu školu ,,Kralj Petar Prvi” 2014. godine, a potom i  Srednju školu i to ,,Prvu ekonomsku školu Beograd” 2018. godine odličnim uspehom.

Džudo počinje da trenira još tokom pohađanja osnovne škole i vrlo brzo počinje da pokazuje svoj veliki talenat postižući izuzetne rezultate i osvajajući veliki broj medalja već na njenim prvim takmičenjima. Ona već 2015. godine postaje državni prvak u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, prvak Balkana u seniorskoj konkurenciji, kao i trećeplasirana na državnom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji. Pored toga, osvaja i treće mesto na Evropskom prvenstvu u Sofiji, te i treće mesto na Svetskom prvenstvu u Sarajevu, u svojoj uzrasnoj kategoriji, u kadetskoj konurenciji. Kadetski, juniorski i seniorski prvak postaje nekoliko puta u narednim godinama (u periodu od 2016. do 2019. godine dva puta kadetski, dva puta juniorski i dva puta seniorski prvak države) čime potvrđuje apsolutnu dominaciju u domaćim okvirima.

Kako na domaćoj, Anja tako i na međunarodnoj sceni potvrđuje svoj kvalitet i to postignutim rezultatima na Evropskom prvenstvu za kadete u Finskoj 2016. godine i  Litvaniji 2017. godine (1. mesto), Evropskom prvenstvu u juniorskoj konkurenciji u Španiji 2016. godine (3. mesto), u Bugarskoj 2018. godine (3. mesto) i u Finskoj 2019. godine (5. mesto), na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Rusiji 2019.godine (2. mesto), te i na Svetskom prvenstvu za juniore na Bahamima 2018. godine (3.mesto) i u Maroku 2019. godine (2. mesto). Pored toga, osvaja medalje i na velikom broju međunarodnih prestižnih turnira kao što su Evropski kupovi  za kadete u Teplicam (3. mesto), Berlinu (2. mesto) i Zagrebu (1. mesto), Evropski kupovi za juniore u Linjanu (3. mesto), Lajbnicu (3. mesto), Pakšu (2. mesto), te i Evropski olimpijski festival mladih – EYOF (2. mesto) i Svetski kup u Beogradu za seniore 2018. godine (3. mesto), te i treće mesto na Evropskom kupu za juniore u Litvaniji 2019. godine.

Član je džudo reprezentacije MO i VS od 2018. godine, a na Svetskom vojnom prvenstvu u Brazilu u Rio de Žaneiru 2018. godine je osvojila 2. mesto.
Trenutno studira na Fazkultetu za sport ,,Union-Nikola Tesla” u Beogradu, a pripadnik je Sportske jedinice Univerziteta odbrane MO i VS.