16.03.2023

Репрезентација МО и ВС на CISM регионалном такмичењу у оријентирингу у Словенији
Репрезентација Министарства одбране и Војске Србије учествовала  је на CISM регионалном такмичењу у оријентирингу које је од 10. до 13. марта 2023. године одржано у Постојни, у Републици Словенији.

Репрезентација МО и ВС освојила је друго место у конкуренцији екипа из региона, иза екипе оружаних снага Мађарске, а испред треће пласиране екипе оружаних снага Словеније. У свеукупном пласману, у конкуренцији 14. екипа из Европе и света, освојила је 10. место. Прво место освојила је екипа оружаних снага Аустрије, испред екипа  оружаних снага Шведске и Летоније.

Такмичење је одржано у организацији Делегације Републике Словеније при Међународном савету за војне спортове (CISM), а у оквиру развојних активности пројекта Балканских војних игара.

Републику Србију на првом балканском регионалном првенству у оријентирингу, представљали су припадници војне репрезентације МО и ВС у оријентирингу: пуковник Станко Перић ,руководилац тима и такмичар, капетан прве класе Слободан Ивковић, капетан Никола Спасковић, поручник Милош Тадић и кадет Никола Лазовић. У категорији такмичара из региона, капетан прве класе Слободан Ивковић, остварио је најуспешнији пласман у појединачној конкуренцији.
photoФОТОГАЛЕРИЈА