13.03.2020

Одржани спортски сусрети поводом Дана Војне академијеПоводом обележавања 170 година Војне академије одржани су спортски сусрети у футсалу,одбојци и атлетици на којима су узели учешће кадети Војне академије, ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе, као и професионални припадници Војне академије.
 
Након квалификационих утакмица, одржана су такмичења за треће место и финале у футсалу и одбојци.
 
У утакмици за треће место одбојкашког турнира између 142. класе ВА и Војне гимназије славила је екипа 142. класе ВА, док је у мечу за прво место између кадета 141. и 143. класе ВА победу извојевала екипа 141. класе ВА.
 
На турниру у футсалу у утакмици за треће место између екипе Војне гиманзије и професионалних припадника Војне академије славила је екипа Војне гиманзије, док је у мечу за прво место између кадета 141. и 142. класе победу иозвојевала екипа 141. класе Војне академије.
 
Спортски сусрети ВА, завршени су такмичењем у атлетици које је одржано у атлетској дворани на Војној академији, на којем су се  припадници Војне академије, Војне гимназије и Средње стручне школе у мушкој и женској конкуренцији, надметали у дисциплинама 60 метара, 400 метара, 1500 метара, скок у даљ, бацање кугле, и у штафетним тркама мушкараца на 4 х 200 метара и мешовитих штафета (два мушка и два женска такмичара) на 4х200 метара.
 
У свеукупном пласману славила је екипа Војне гимназије испред 141. класе ВА и трећепласиране екипе 144. класе.
 
Свеукупни победник спортских сусрета поводом дана Војне академије је екипа 141. класе Војне акадмеије.
 
Подршку реализацији такмичења пружили су Атлетски савез Србије  и Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА