12.02.2020

Mедаље за кадете Војне академије на атлетском митингу у Москви
Атлетска екипа Војне академије учествовала је на Другом билетералном кадетском атлетском митингу које је одржано у дворани Централног спортског клуба армије (ЦСКА) у Москви. Спортски сусрет кадета наше Војне академије и кадета Високо-школских војних установа Министарства одбране Руске Федерације отворио је заменик министра одбране Руске Федерације генерал армије Николај Панков, а у име Министарства одбране Републике Србије учесницима и гостима обратио се пуковник Будимир Гајић, изасланик одбране у Руској Федерацији.

Спортисте су охрабрили и пожелели им пуно сјајних резултата светски првак у дисциплини 110 метара са препонама капетан Сергеј Шубенков и трострука светска првакиња у скоку у вис капетан Марија  Ласицкене.
 
Најуспешнији спортиста у нашој екипи био је кадет Огњен Златић са освојеном златном медаљом у дисциплини 200 метара и бронзаном медаљом у дисциплини 60 метара. Осам кадета Војне академије на овом такмичењу постигло је своје личне рекорде.

Такмичење је реализовано у 14 дисциплина. Делегацију Војне академије предводио је пуковник Слађан Вељковић, начелник Центра за војни спорт.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА