26.10.2019

Такмичење у Вухану завршили падобранци и оријентирциРепрезентативци Војске Србије на 7. CISM светским војним играма у Вухану у Кини данас су завршили такмичење у још две од десет дисциплина у којима наступају, падобранству и оријентирингу.

Падобранска екипа пласирала се на 17. место од 34 екипе у дисциплинама групни ликовни скокови FS4, појединачни фигуративни скокови и у екипном скоку на циљ, а у штафети је 25. од 45 екипа. Екипу Србије чинили су потпуковник Слободан Јовановић, заставник прве класе Мирољуб Јанићијевић, заставници Милан Светозаревић и Синиша Мићић и старији водник Дејан Цветковић.

Заставник Радмила Ђурић у падобранској дисциплини скок на циљ у појединачној конкуренцији заузела је 24. место међу 64 такмичарке.

Екипа оријентираца наступила је у саставу мајор Милован Милић и капетани Жељко Ћорић, Слободан Ивковић, Дејан Поповић и Синиша Савић. Њихов пласман у дисциплинама средња и дуга дистанца је 17. место од 33 екипе, а у штафети су 25. од 45 екипа. 
У недељу, последњег дана Игара, наши такмичари наступају у триатлону и маратону.
 
По укупном броју медаља репрезентација Војске Србије, са три освојене бронзане медаље, налази се на 35 месту од 109 земаља учесница, а према рангирању медаља је на 53. месту.
 
Седме CISM светске војне игре у кинеском граду Вухану завршавају се сутра церемонијом свечаног затварања.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.10.2019
mp4 (61,23 MB)
Падобрански скокови