11.09.2019

Европска конференција CISM 2019Европска конференција CISM 2019, на којој учествују шефови делегација и делегати из 24 земље чланице CISM из Европе, одржава се од 10. до 13. септембра у Јеревану, у Републици Јерменији.
 
Републику Србију на конференцији представља бригадни генерал Синиша Радовић, шеф Делегације Републике Србије при CISM.

На конференцији биће представљени новоименовани шефови Делегација земаља чланица CISM из Европе и актуелне одлуке Борда директора CISM. Разматраће се, такође, стратегијски циљеви и Бизнис план европског огранка CISM за 2020. годину и анализирати рад спортских CISM комитета и комисија у текућој години.

Током конференције биће речи и о организацији и учешћу европских земаља чланица CISM на спортској манифестацији „Седме светске војне игре“, која се од 18. до 27. октобра 2019. године одржава у граду Вухан у Народној Републици Кини, као и о кандидатури земаља чланица за следеће светске војне игре 2023. године и домаћина Европске конференције CISM 2020. године. На дневном реду је и унапређење организације такмичења у пара-спортовима.

Једна од тема конференције су могућностима сарадње на регионалном нивоу и организацији војних спортских догађаја у наредном периоду, као и наставку организације спортских кампова и заједничких припрема за међународна спортска такмичења.
 
Биће презентована и организација  „4. CISM светских зимских игара“ 2021. године у СР Немачкој и изабрана земља домаћин за Европску конференцију CISM 2021. године.