26.05.2024

Учешће атлетске репрезентације МО и ВС на 2. CISM Светском војном првенству у полумаратону у Сарајеву
Aтлетска репрезентација Министарства одбране и Војске Србије учествовала је овог викенда на 2. CISM Светском војном првенству у полумаратону у Сарајеву у организацији Министарства одбране Босне и Херцеговине, а под окриљем Међународног савета за војне спортове CISM.

У полумаратонској трци на 21 километар и 097 метара учествовале су екипе оружаних снага из 30 земаља са четири континента. У мушкој и женској конкуренцији, од укупно 171 такмичара и такмичарки, била је и подмлађена атлетска репрезентација МО и ВС предвођена вођом екипе капетаном Гораном Чегаром и тренером војним службеником Снежаном Станчетић.

Мушку екпу чинили су водник Ђуро Борбељ, професионални војници Миодраг Вукић и Немања Рашковић, војни службеник Миливоје Јововић, док је женска екипа била у саставу - капетан прве класе Марина Крстић, потпоручник Наташа Поповић и војни службеници Тијана Кабић и Јована Мандић.

У екипном пласману за који се бодовао пласман три најбоља такмичара по резултату из сваке такмичарске екипе, репрезентација Србије освојила је 18. место. Најуспешнији у екипи Србије  био је водник Ђуро Борбељ који је са резултатом 1 сат 10 минута заузео 45. место у укупном пласману, војни службеник Миливоје Јововић заузео је 64. место (1:14:28), професионални војник Миодраг Вукић освојио је 80. место (1:19:13), док је професионални војник Немања Рашковић заузео 85. место (1:20:01).

У екипном пласману женска екипа Србије освојила је 13. место, најуспешнија Српска такмичарка била је потпоручник Наташа Поповић 45. место (1:30:23), капетан прве класе Марина Крстић 47. место (1:32:48), војни службеник Јована Мандић освојила је 54. место (1:37:10), а због потешкоћа трку није завршила војни службеник Тијана Кабић.

Вођа делегације, капетан Чегар, честитајући нашим такмичарима на показаном залагању истакао је да је реч о изузетно јаком такмичењу, додајући да су на овом Светском првенству учествовали у подмлађеном саставу, најмлађем саставу до сада.  Он је такође нагласио да је ово такмичење било посебно за екипу МО и ВС, јер је реч о последњем званичном такмичењу у својству тренера екипе војног службеника Снежане Станчетић која одлази у заслужену пензију.
photoФОТОГАЛЕРИЈА