15.12.2022

У Војној академији одржана мотивациона трибина „Спорт као модел успешног стила живота“
Мотивациона трибина „Спорт као модел успешног стила живота“ одржана је у  Атлетској дворани Војне академије у организацији  Центра за спорт и физичко васпитање Војне академије.
 
О значају бављења  спортом  на трибини су говорили министар спорта Зоран Гајић, начелник Војне академије пуковник Срђан Благојевић, репрезентативци, олимпијци, спортисти и тренери. Говорима су додатно мотивисали ученике и кадете војних школа да наставе да се баве спортом.
 
Трибини су присуствовали представници Министарства спорта, Спортског савеза Србије, Олимпијског комитета Србије, Српског атлетског Савеза, Стрељашког савеза Србије  и других спортских организација као и војни спортисти, чланови Спортске јединице Војне академије, кадети и ученици војних школа, као и бројни љубитељи спорта.

Након трибине, начелник Војне академије пуковник Срђан Благојевић уручио је захвалнице учесницима трибине и похвале спортистима и члановима спортских секција војних школа који су у претходном периоду освајали медаље на међународним и домаћим такмичењима.

Међу похваљенима налазе се спортисти у војном вишебоју, стрељаштву, џудоу, каратеу и ММА. Посебна похвала уручена је  Стрељачком клубу Војне академије „Академац“.

Свечани пријем и додела похвала и награда увеличан је и пригодним културно-уметничким програмом који су приредили чланови музичке секције Војне гимназије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА