22.06.2022

Војна репрезентација Србије после три победе чека меч за трофејДругог такмичарског дана „13. CISM Футсал куп за мир“, који се одржава у новосадском „Спенсу“ екипа Министарства одбране и Војске Србије славила је против репрезентација оружаних снага Црне Горе и Словеније у утакмицама другог и трећег кола.

У првој утакмици другог кола снаге су одмериле екипе Северне Македоније и Босне и Херцеговине. Након вођства од 3:0 на полувремену, репрезентација БиХ завршила је утакмицу  пебедом са резултатом 7:2. Стрелци за БиХ били су Младен Чечура са два гола, док су по један гол постигли Игор Рашић, Срђан Драшковић, Кристијан Пантић, Небојша Ћоровић и Елмир Турић. У екипи Северне Македоније погодке су постигли Антонио Димовски и Мартин Трајчевски.

Након ове утакмице свој меч су одиграли Србија и Црна Гора, у којој је Србија након 1:1 на полувремену, славила резултатом 4:2. Најуспешнији стрелац Србије са два гола био је био Алекса Пешић, док су по један гол постигли су Петар Маријановић и Синиша Тројановић.

У трећем колу тим Србије славио је против Словеније резултатом 5:1, а у листу стрелаца уписали су се Алекса Пешић са два поготка, док су Петар Маријановић, Миленко Цимбаљевић и Гордан Влашки постигли по један гол. У екипи Словеније једини стрелац био је Матић Лаковшек. У другој утакмици трећег кола, након првог полувремена без голова, екипа Босне и Херцеговине победила је Црну Гору резултатом 3:1. Стрелци за БиХ били су Мирко Чечура са два гола и Кристијан Пантић, док је стрелац за Црну Гору био Лука Марковић.

Репрезентација Србије је после три кола на првом месту са освојених максималних девет бодова и са водеће позиције чека одлучујући меч против репрезентације Босне и Херцеговине, који ће бити одигран сутра (четвртак 23. јун) са почетком у 11,00 часова и који ће уједно бити завршни меч турнира. Након завршетка утакмице биће уприличена церемонија затварања и проглашења најбољих екипа и појединаца, такође биће додељене захвалнице појединцима и инстутицијама које су помогле организацију турнира.

Сви преостале мечеви „13. CISM Футсал купа за мир“ могу се пратити путем видео стриминга на следећем линку -  http://www.sport.mod.gov.rs/cir/585/13-cism-futsal-kup-za-mir-live-stream-585
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.06.2022
mp4 (96,9 MB)
„13. CISM Футсал куп за мир“ утакмице Србија - Црна Гора и БиХ - Северна Македонија