01.10.2021

Футсал репрезентација МО и ВС освојила бронзану медаљу у Сарајеву
Футсал репрезентација Министарства одбране и Војске Србије освојила је треће место и бронзану медаљу на “12. CISM футсал купу за мир”, који је одржан у Сарајеву од  26. до 30. септембра 2021. године.
 
Након првог места и две победе у групној фази, наша репрезентација је у полуфиналној утакмици изгубила од екипе домаћина Босне и Херцеговине, победника турнира, након извођена пенала резултатом 2:0 (резултат после истека регуларног тока меча 1:1).
 
У борби за треће место репрезентација Министарства одбране и Војске Србије остварила је убедљиву победу против екипе Оружаних снага Словеније резултатом 6:3 (полувреме 3:2). Голове за Србију постигли су:  професионални војник Милош Трајковић два гола, а по један гол су дали капетан Лазар Митић, капетан Милош Шумарац и професионални војници Милош Митровић и Душан Стојковић.
 
Победник "12. CISM футсал купа" је екипа Босне и Херцеговине, друго место припало је екипи Хрватске, четврто место заузела је Словенија, док су пето и шесто место освојиле Црна Гора и Северна Македонија.
 
Вођа Делегације репрезентације МО и ВС био је пуковник др Миливоје Пајовић, док је селектор репрезентације био мајор Миленко Цимбаљевић, коме је стручну помоћ пружао капетан Небојша Јоцић. Војна репрезентација Србије у футсалу наступила је  у следећем саставу: капетани Лазар Митић, Милoш Шумарац и Раде Пајић, потпоручник Стефан Ђачанин, кадет Миљан Бакоч, професионални војници Милош Трајковић, Алекса Пешић, Душан Стојковић и Милош Митровић.

Према календару Међународног савета за војне спортове CISM наредне године Србија је домаћин 13. CISM футсал купа за мир. Планирано је да се турнир одржи од 20. до 24. јуна 2022. године у Новом Саду.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА