19.03.2021

Стручно усавршавање у области спорта за припаднике Министарства одбране и Војске СрбијеУ складу са Споразумом о сарадњи који је, на иницијативу Делегације Републике Србије при CISM, потписан између Министарства одбране Републике Србије и Покрајинског завода за спорт и медицину спорта Војводине, након обављеног улазног тестирања, 17. марта 2021. године, први полазници са Универзитета одбране –потпуковник Александар Нешевски и Војне академије – потпуковник Драган Тодоров, поручник Петар Николић и војни службеник Димитрије Гргић, уписали су семинар за оспособљавање спортских стручњака у овој угледној установи, која је, сходно поменутом споразуму, ову активност планирала у свом Календару за 2021. годину.

Припаднике Министарства одбране који ће се током школовања оспособљавати за оперативне тренере (спортске гране: Атлетика и Стрељаштво) и за организатора безбедности у спорту, примио је директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић, који је истакао велико задовољство и част што је Завод стао уз Министарство одбране и Војску Србије, пожелевши да оспособљавање у овој установи допринесе развоју војног спорта, те да реализација наредних активности узајамне сарадње буде, такође, конструктивна и оперативна, све у циљу постизања врхунских резултата припадника војних спортских репрезентација на активностима из Календара CISM и националних гранских спортских савеза.

Потпуковник др Драган Тодоров је испред наше делегације захвалио господину Жупићу на испољеној делотворности у првој активности која проистиче из Споразума о сарадњи Министарства одбране Републике Србије и Покрајинског завода за спорт и медицину спорта Војводине, те исказао задовољство што ће полазници моћи да се квалитетно стручно усаврше и стечено знање примене у обављању спортских делатности за потребе Министарства одбране и Војске Србије, пре свега у безбедној и успешној организацији војних спортских манифестација и остваривању запажених спортских резултата припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Руководилац стручног усавршавања Ђорђе Иванов упознао је полазнике са наставним планом и програмом, предметима који ће бити изучавани, литературом и методологијом реализације предавања и испита у наредном периоду, након чега је извршен званичан упис.