26.09.2019

Припадници репрезентације МО и ВС на Првенству Србије у дугом триатлону
Међународно такмичење и уједно Првенство Србије у триатлону на дугој дистанци – (1.9км пливања – 90км бицикла – 21км трчања) одржано је  по четврти пут на Ади Циганлији  у организацији триатлон клуба „11 три“.
 
У веома захтевној и комплексној дисциплини учествовали су припадници Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре" заставник  Игор Вуковић и заставник  Игор Соколовски, као и потпоручник Данило Нешић из 126. бригаде ВОЈИН, који су уједно припадници војне репрезентације у триатлону.

Вуковић је кроз циљ прошао у времену 4:49:59 секунди, док је Соколовски стазу завршио за 5:00:10 секунди, што је било довољно за 1. и 2. место у категорији Војска и Полиција, односно 9. и 13. место у генералном пласману у Србији од више од 200 учесника. Млади Нешић је показао храброст и упорност заузевши 32. место са резултатом 5:33:00 и тиме најавио да се на њега може рачунати у будућности.
 
 Припадници  „Кобри" и Специјалне бригаде учествовали у категорији штафета и освојили одлично 3., 10. и 11. место у конкуренцији од 23 штафете. У штафетама су учествовали капетан Ивковић Слободан, капетан Невена Јовановић, капетан Дејан Чејовић, капетан Синиша Савић, заставник Бојан Бранда,  заставник Петар Инђић, заставник Душан Стојановић и заставник Немања Лукић.
 
Овим наступом припадници МО и ВС су веома задовољани, при чему истичу да је ово одлична провера у склопу припрема пред пут на Светске војне игре које их очекују у октобру у Кини.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА