20.06.2018

Заставник Вуковић на 20. светском војном првенству у триатлонуНа „20. светском војном првенству у триатлону“ које је одржано у ваздухопловној бази ”Skaraborg Wing F 7” у Линчопингу у Шведској.учествовао је  заставник Игор Вуковић,  припадник Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“.
 
Такмичење је одржано на олимпијској дистанци (1,5км пливање – 40км вожња бицикле – 10км трчање) по веома сложеним условима. Хладно, ветровито и кишовито време је у великој мери додатно отежавало  ово захтевно такмичење. Али то није омело заставника Вуковића да успешно заврши трку у времену од 2:28:22 секунди и заузме 17. место у сениорској категорији.
 
Занимљива борба за постоље водила се у мушкој елитној категорији где је француски двојац одмерио снаге испред трећепласираног швајцарца за тридесетак секунди, док је права драма виђена у женској конкуренцији где је редослед на постољу одлучиван у последњим метрима где је рускиња ондела победу одличним трчањем испред бразилке за две секунде и кинескиње за десет секунди.
 
У екипном пласману у мушкој категорији победу је однела екипа Русије испред француза и кинеза, док су код жена прво место освојиле такмичарке Кине, а другопласиране су биле девојке из Бразила испред треће плаисраних кинескиња.
 
Командант морнаричких снага Шведске вице адмирал Јенс затворио је такмичење предавши CISM заставу представнику Кине, организаторима следећег светског војног првенства које ће одржати наредне године.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА