18.03.2024

Dvanaesti CISM zimski trening kamp „Kopaonik 2024“Na 51. skijaškom poligonu Kopaonik održava se tradicionalni 12. CISM zimski trening kamp „Kopaonik 2024“ u čijem radu učestvuju članovi vojne reprezentacije Srbije u disciplinama alpsko skijanje, nordijsko skijanje i para ski koje se nalaze u programu zimskih vojnih igara.

Trening kamp, koji se održava dvanaestu godinu za redom, prilika je za uvid u formu članova vojne reprezentacije Srbije, sa ciljem da se izvrši selekcija tima pred finalne pripreme za nastup na 5. CISM zimskim vojnim igrama koje se održavaju od 23. do 30. marta 2025. godine u Švajcarskoj.

Govoreći o značaju ovog kampa, vođa reprezentacije potpukovnik Deniel Pešić istakao je da se osim alpskog i nordijskog programa, odvijaju i treninzi u para ski disciplini.

- U planu je izvođenje padobranskih skokova ako se stvore vremenski uslovi za bezbedno izvođenje ove aktivnost, jer će se i na Svetskim vojnim igrama u Švajcarskoj ova disciplina odvijati u planinskom ambijentu – naglasio je potpukovnik Pešić.

Uz devetočlanu ekipu, u radu kampa učestvuju i major Mario Bradić, kapetan prve klase Miloš Šumarac, zastavnici prve klase Milan Svetozarević, Radmila Đurić, Darko Kačavenda, stariji vodnik prve klase Dejan Cvetković, vodnik Milan Gluhović i vojni službenik Miloš Milosavljević.
photoFOTOGALERIJA