TekstFotogalerija
04.08.2019

Završen 9. CISM Čelendž kup u planinskom trčanju „KOPAONIK 2019“
Deveti CISM Čelendž kup u planinskom trčanju uspešno je završen takmičarskim delom u kojem su nastupili vojni reprezentativci Oružanih snaga, Rusije, Poljske,  Rumunije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije.
 
U ženskoj i muškoj konkurenciji najbolji su bili  članovi vojne reprezentacije Oružanih snaga Rusije.
 
U ženskoj konkurenciji u trci na 6,1 kilometara u kojoj je startovalo 15 takmičarki iz šest zemalja, pobedila je Ruskinja Evgenija Sukoruhenkova sa rezultatom 25 minuta i 5 sekundi, ispred takmičarke iz OS Poljske Ane Šiška (25:28) i sunarodnice Tatiane Kuramšine (25: 44). Takmičarke iz reprezentacije Vojske Srbije dostojno su reprezentovale Republiku Srbiju, kapetan Nevena Jovanović osvojila je šesto mesto sa rezultatom 26 minuta i 54 sekunde, deseto mesto zauzela je desetar Nataša Ćulafić (28:38), dok je kadetkinja Marina Radovanović osvojila 11. mesto (28:59). U ekipnom plasmanu slavila je ekipa Rusije, ispred Poljske i Rumunije, dok je reprezentacija Srbije osvojila četvrto mesto.
 
U muškoj konkureciji u kojoj se na startu pojavilo 42 takmičara iz osam zemalja, viđen je dvostruki trijumf članova Ruske reprezentacije, pobedu je izvojevao Ruslan Korošilov (31:36), vicešampion je Viktor Ugarov (32:06), dok je bronazanu medalju osvojio Rumun, Marius Busea (32:16). Najbolje plasirani domaći takmičar bio je razvodnik Đuro Borbelj koji je osvojio četvrto mesto (32:21), 15. mesto zauzeo je desetar Miroslav Marković (35:50), stariji vodnik prve klase Dalibor Anđelković osvojio je 21. mesto (37:44). U ekipnom plasmanu Rusija je osvojila šampionsku titulu, vicešampion je reprezentacija Oružanih snaga Poljske, dok je bronzana ekipa Rumunije, reprezentacija Vojske Srbije zauzela je četvro mesto.
 
U sveukupnom plasmanu nacija (bodovanje tri muška i dva ženska rezultata) ubedljivo je trijumfovala Rusija, ispred Poljske i Rumunije, četvrto mesto zauzela je ekipa Srbije.
 
Dodeli priznanja najboljim u individualnoj konkurenciji prisustvovali su vrhunski sportisti Mihail Dudaš, Dimitrije Grgić u pratnji vođe ekipe Oružanih snaga Rusije potpukovnika Olega Parhomenka i vojnog atašea Ruske federacije, pukovnika Vladimira Kornjejenkova. Predstavnik kompanije Venera bajk Dragan Kalauz uručio je robne nagrade najoblje plasniranim takmičarima i takmičarkama.