11.09.2019

Evropska konferencija CISM 2019Evropska konferencija CISM 2019, na kojoj učestvuju šefovi delegacija i delegati iz 24 zemlje članice CISM iz Evrope, održava se od 10. do 13. septembra u Jerevanu, u Republici Jermeniji.
 
Republiku Srbiju na konferenciji predstavlja brigadni general Siniša Radović, šef Delegacije Republike Srbije pri CISM.

Na konferenciji biće predstavljeni novoimenovani šefovi Delegacija zemalja članica CISM iz Evrope i aktuelne odluke Borda direktora CISM. Razmatraće se, takođe, strategijski ciljevi i Biznis plan evropskog ogranka CISM za 2020. godinu i analizirati rad sportskih CISM komiteta i komisija u tekućoj godini.

Tokom konferencije biće reči i o organizaciji i učešću evropskih zemalja članica CISM na sportskoj manifestaciji „Sedme svetske vojne igre“, koja se od 18. do 27. oktobra 2019. godine održava u gradu Vuhan u Narodnoj Republici Kini, kao i o kandidaturi zemalja članica za sledeće svetske vojne igre 2023. godine i domaćina Evropske konferencije CISM 2020. godine. Na dnevnom redu je i unapređenje organizacije takmičenja u para-sportovima.

Jedna od tema konferencije su mogućnostima saradnje na regionalnom nivou i organizaciji vojnih sportskih događaja u narednom periodu, kao i nastavku organizacije sportskih kampova i zajedničkih priprema za međunarodna sportska takmičenja.
 
Biće prezentovana i organizacija  „4. CISM svetskih zimskih igara“ 2021. godine u SR Nemačkoj i izabrana zemlja domaćin za Evropsku konferenciju CISM 2021. godine.