02.08.2019

Sve je spremno za početak CISM Čelendž kupa u planinskom trčanju „KOPAONIK 2019“
Dolaskom delegacija oružanih snaga Rusije, Poljske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Severne Makedonije, Crne Gore i Slovenije, na Kopaoniku su u toku završne aktivnosti za početak 9. CISM Čelendž kupa u planinskom trčanju. Ceremonija svečanog otvaranja biće održana večeras u kongresnoj sali Hotela „Grand“ od 18,00 časova.
 
 Takmičarski deo manifestacije  koji će biti održan u subotu otvoriće trka u ženskoj konkurenciji na 6,1 kilometara sa startom u 10,00 časova, nakon koje će startovati trka u muškoj konkurenciji na 8,5 kilometara. Start i cilj obe trke je na prostoru Sunčanih konaka. Na takmičenju će biti omogućeno i učešće atletičarima iz atletskih klubova i rekreativcima koji se nalaze na Kopaoniku.
 
Na startu će se pojaviti 31 takmičar u muškoj iz osam zemalja i 15 takmičarki iz pet zemalja u ženskoj konkurenciji. Ekipe čine četiri takmičara u muškoj i tri u ženskoj konkurenciji. Za ekipni poredak, bodovaće se vremena prva tri takmičara i prve dve takmičarke iz svakog tima, dok će se za sveukupni plasman nacija računati sveukupna vremena pet takmičara (tri muškarca + dve žene).
 
Ceremonija proglašenja najboljih u individualnoj konkurenciji biće održano neposredno po završetku svake individualne trke, dok je ceremonija svečanog dodeljivanja nagrada najboljih u ekipnoj konkurenciji  u popodnevnim satima od 18,00 časova u kongresnoj sali Hotela „Grand“.
 
9. CISM Čelendž kup u planinskom trčanju „Kopaonik 2019“ realizuje Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove CISM u saradnji sa Generaštabom Vojske Srbije, Univerzitetom odbrane, Vojnom akademijom, Upravom za vojno zdravstvo, Upravom za odnose s javnošću i drugim organizacijskim jedinicama Ministarstva odbrane, lokalnim samoupravama Raška i Brus, JP Skijališta Srbije, NP Kopaonik, MK Resortom, Atletskim savezom Srbije, Orijentiring savezom Srbije i SD Jasenica.