02.11.2018

Svečani ispraćaj vojnih sportista na svetska prvenstva u džudou i maratonu
U Sportskom centru Vojne akademije danas je organizovan svečani ispraćaj članovima vojnih reprezentacija Republike Srbije koji odlaze na  svetska vojna prvenstva u džudou i u maratonu.Obraćajući se članovima vojnih reprezentacija, načelnik Kabineta ministra odbrane, ujedno šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM), brigadni general Siniša Radović  poželeo  je ekipama puno uspeha na takmičenjima i izrazio nadu da će ih pratiti sportska sreća i da će osvojiti neko od odličja.  General Radović  upoznao je prisutne i sa merama i koracima koji se preduzimaju na unapređenju sporta i omasovljavanju bavljenja sportom u MO i VS. On je tom prilikom zahvalio ministru odbrane Aleksandru Vulinu i Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, kao i Ministarstvu omladine i sporta, Sportskom savezu Srbije, Džudo savezu Srbije i privrednom društvu „Mozzart“ na nesebičnoj pomoći i podršci u realizaciji sportskih aktivnosti u MO i VS i aktivnosti iz programa CISM.
 
Džudo reprezentaciju MO i VS, koja odlazi na  takmičenje u Brazil od  6 do 12.novembra, čini šestočlana ženska ekipa  u sastavu: potporučnik  Vesna Rakić, civilna lica Andrea Stojadinov, Jovana Rogić, Anja Obradović, Ivana Jandrić i vodnik Marija Prtora.  Šestočlanu mušku ekipu čine: kapetan Stevan Stojanović, razvodnik Smilis Nikolaos, kadet  Milan Ristić, civilna lice Bojan Došen, Žarko Ćulum i Aleksandar Kukolj. Vođa delegacije je kapetan Filip Stošić, a trener ekipe civilno lice Andrija Đurišić.
 


Atletska reprezentacija MO i VS  na „50. svetskom vojnom prvenstvu u maratonu“, koje se od 9. do 13. novembra 2018. godine održava u Bejrutu, u  Libanu odlazi u sastavu: kapetan Nevena Jovanović, razvodnik Nataša Ćulafić, vojni službenik Ksenija Bubnjević i potpukovnik Nenad Milosavljević. Vođa delegacije  je potpukovnik Aleksandar Miloradović, a trener ekipe  je vojni službenik Snežana Stančetić.
 
Pripreme za učešće na „38. svetskom vojnom prvenstvu u džudou“ i za  učešće na „50. svetskom vojnom prvenstvu u maratonu“ predstavljaju dugoročne planske procese koji su organizovani i podržani od strane Delegacije Republike Srbije pri CISM i nadležnih organizacionih jedinica  MO i VS. Oni se sastoje od planskog trenažnog procesa koji traje tokom čitave godine, organizacije i učešća na trening kampovima u zemlji i inostranstvu, kao i kroz individualno i ekipno učešće pripadnika MO i VS na džudo i atletskim takmičenjima.
 

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
02.11.2018
mp4 (198,05 MB)
Ispraćaj