05.10.2018

Unapređenje saradnje MO i VS sa Sportskim savezom SrbijeNačelnik Kabineta ministra odbrane, ujedno šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM), brigadni general Siniša Radović, učestvovao je danas na sastanku sa predsednikom Sportskog saveza Srbije, gospodinom Davorom Štefanekom, koji je održan u prostorijama Sportskog saveza Srbije (SSS).
 
Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, gospodin Goran Marinković i potpukovnik Aleksandar Miloradović iz Kabineta ministra odbrane.
 
Na sastanku se razgovaralo o nastavku i unapređenju saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa Sportskim savezom Srbije na zajedničkim aktivnostima u oblasti sporta i o mogućim oblastima i oblicima dalje međusobne saradnje. Tokom navedenog sastanka brigadni general Siniša Radović upoznao je predstavnike Sportskog saveza Srbije sa planiranim aktivnostima Delegacije Republike Srbije pri CISM do kraja 2018. godini i u 2019. godini, posebno istakavši učešće vojne reprezentacije Srbije na „7. svetskim vojnim igrama“, koje se od 18. do 27. oktobra 2019. godine održavaju u NR Kini (Vuhan) i istakao potrebu da se sport u vojsci učini prepoznatljivim kroz učešće vrhunskih sportista na vojnim sportskim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, te je stoga i pokrenuta inicijativa o zajedničkim aktivnostima na sprovođenju programa Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) pod nazivom „Karijera posle sporta“, gde bi vrhunski sportisti, između ostalog, bili angažovani i u MO i VS, o čemu će biti nastavljeni razgovori na nivou stručnih službi MO, OKS i SSS.
 
Predsednik Sportskog saveza Srbije, gospodin Davor Štefanek, izrazio je razumevanje i istakao spremnost SSS da podrži učešće vojnih sportista na domaćim i međunarodnim sportskim manifestacijama, pogotovo na „7. svetskim vojnim igrama“, u stručnom, organizacionom, materijalnom i edukativnom smislu, kao i da SSS u potpunosti podržava realizaciju inicijative „Karijera posle sporta“.
 
Takođe je istaknuta potreba za daljim unapređenjem i produbljivanjem tradicionalno dobre višegodišnje saradnje, kao i za nastavkom podrške Sportskog saveza Srbije razvoju sporta u vojsci.