ТекстФотогалеријаВидеогалерија
02.11.2018

Свечани испраћај војних спортиста на светска првенства у џудоу и маратону
У Спортском центру Војне академије данас је организован свечани испраћај члановима војних репрезентација Републике Србије који одлазе на  светска војна првенства у џудоу и у маратону.Обраћајући се члановима војних репрезентација, начелник Кабинета министра одбране, уједно шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM), бригадни генерал Синиша Радовић  пожелео  је екипама пуно успеха на такмичењима и изразио наду да ће их пратити спортска срећа и да ће освојити неко од одличја.  Генерал Радовић  упознао је присутне и са мерама и корацима који се предузимају на унапређењу спорта и омасовљавању бављења спортом у МО и ВС. Он је том приликом захвалио министру одбране Александру Вулину и Министарству одбране и Војсци Србије, као и Министарству омладине и спорта, Спортском савезу Србије, Џудо савезу Србије и привредном друштву „Mozzart“ на несебичној помоћи и подршци у реализацији спортских активности у МО и ВС и активности из програма CISM.
 
Џудо репрезентацију МО и ВС, која одлази на  такмичење у Бразил од  6 до 12.новембра, чини шесточлана женска екипа  у саставу: потпоручник  Весна Ракић, цивилна лица Андреа Стојадинов, Јована Рогић, Ања Обрадовић, Ивана Јандрић и водник Марија Пртора.  Шесточлану мушку екипу чине: капетан Стеван Стојановић, разводник Смилис Николаос, кадет  Милан Ристић, цивилна лица Бојан Дошен, Жарко Ћулум и Александар Кукољ. Вођа делегације је капетан Филип Стошић, а тренер екипе цивилно лице Андрија Ђуришић.
 


Атлетска репрезентација МО и ВС  на „50. светском војном првенству у маратону“, које се од 9. до 13. новембра 2018. године одржава у Бејруту, у  Либану одлази у саставу: капетан Невена Јовановић, разводник Наташа Ћулафић, војни службеник Ксенија Бубњевић и потпуковник Ненад Милосављевић. Вођа делегације  је потпуковник Александар Милорадовић, а тренер екипе  је војни службеник Снежана Станчетић.
 
Припреме за учешће на „38. светском војном првенству у џудоу“ и за  учешће на „50. светском војном првенству у маратону“ представљају дугорочне планске процесе који су организовани и подржани од стране Делегације Републике Србије при CISM и надлежних организационих јединица  МО и ВС. Они се састоје од планског тренажног процеса који траје током читаве године, организације и учешћа на тренинг камповима у земљи и иностранству, као и кроз индивидуално и екипно учешће припадника МО и ВС на џудо и атлетским такмичењима.