21.06.2022

Победе војних репрезентација Србије и Црне Горе на старту „13. CISM Футсал купа за мир“У првој утакмици „13. CISM Футсал куп за мир“, који је званично почео јуче у новосадском „Спенсу“, екипа Министартва одбране и Војске Србије славила је против екипе Оружаних снага Северне Македоније са резултатом 9:4.
Најуспешнији стрелци домаће екипе били су Илија Ристић  који је постигао три гола и Милош Трајковић са два постигнута поготка, док су се по једном у листу стрелаца уписали Немања Живић, Милош Митровић, Петар Маријановић и Алекса Пешић. Најбољи стрелац екипе Северне Македоније био је Никола Сиљановски са два гола док су Бобан Давитовски и Антонио Димовски по једном застресли мрежу српског тима.
У другом сусрету дана славила је војна екипа Црне Горе, резултатом 4:2, после преокрета у коме је на полувремену футсал тим Словеније водио резултатом 0:1. У екипи Црне Горе најуспешнији је био Игор Пејовић који је постигао два гола, а у листу стрелаца уписали су се и Лука Марковић и Ристо Мирковић са по једним поготком. На другој страни, Лаковшек Матић два пута је матирао голмана црногорске екипе и самим тим био једини стрелац за Словенију у њиховом првом наступу.
Утакмице на традиционалном футсал турниру играју се сваког дана до четвртка 23. јуна, када су предвиђена последња два сусрета. Директан пренос свих утакмица „13. CISM Футсал купа за мир“ обезбеђен је путем видео стриминга на сајту Делегације Републике Србије при CISM - http://www.sport.mod.gov.rs/cir/585/13-cism-futsal-kup-za-mir-live-stream-585
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.06.2022
mp4 (57,05 MB)
„13. CISM Футсал куп за мир“ утакмица Србија - Северна Македонија