13.03.2020

Војни скијаши на Европа-Балкан купу
Двострука победа војног службеника Невене Игњатовић
 

На Копаонику је одржано Европа-Балкан Куп (Фис) такмичење у алпском скијању, у оквиру којег су одржане две слаломске и две велеслаломске трке.
 
Чланови скијашке екипе Министарства одбране и Војске Србије, који се налазе на „9. CISM зимски тренинг кампу-Копаоник 2020“, узели су учешће на такмичењу у две слаломске трке.
 
У првој трци, у мушкој конкуренцији, у којој је наступило 32 такмичара, мајор Дениел Пешић заузо је 15. место, док је заставник Милан Светозаревић освојио 16. место. У женској конкуренцији прво место освојила је војни службеник Невена Игњатовић.
 
У другој слаломској трци, у којој је наступило 27 такмичара, мајор Дениел Пешић заузео је 11. место, заставник Милан Светозаревић био је дванаести,  поручник Синиша Чабаркапа заузео је 14 место, док је 15. место освојио поручник Милош Шумарац . У женској конкуренцији прво место освојила је војни службеник Невена Игњатовић

На Европа-Балкан Купу учествовали су такмичари из Грчке, Чешке, Кипра, Румуније, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Либана.
 
Наступом на такмичењу чланови скијашке екипе МО и ВС завршили су рад на „9. CISM зимски тренинг кампу-Копаоник 2020“, који је одржан од 23.фебруара до 13.марта 2020. године.