10.02.2020

"Академцима" сребро и две бронзе у финалу купа Стрељачког савеза СрбијеСениорска пиштољашка екипа Стрељачког клуба „Академац“ освојила је  у дисциплинама ваздушног оружја друго место у финалу купа Стрељачког савеза Србије које је одржано овог викенда у Нишу. У појединачном надметању, у гађању ваздушним пиштољем, Димитрије Гргић и Јасмина Миловановић стигли су до бронзе
 
Кроз три кола купа екипа „Академца“ у саставу поручник Петар Николић, заставник прве класе Саша Мудрнић и војни службеник Димитрије Гргић квалификовала се за наступ у финалу у коме је наступилo осам екипа са највише освојених бодова.
 
У финалном мечу екипа „Академаца“ стартовала је добро и вођство на табели држала скоро до самог краја меча када их је престигла екипа београдског „Полицајца“ која је крају однела победу за дванаест кругова. Треће место освојила је екипа стрељачког клуба „Кикинда“. 
 
Димитрије Гргић, припадник спортске јединице МО и ВС, који се у финале пласирао као други, у квалификацијама је упуцао 575 кругова. Финале је кренуо са јаким центрима, одмах се одвојио од конкуренције. У узбудљивој завршници заузео је треће место. Прво место освојио је Душко Петров из „Алексе Дејовића“, док је сребрна медаља отишла у руке Дамиру Микецу из КСС „Полицајац“.
 
Јасмина Миловановић, такође припадница спортске јединице МО и ВС, која се у финално гађање пласирала као треће пласирана, у основном делу задржала је своју позицију. У резултатски, не тако сјајном финалу, на прва три места смењивале су се репрезентативке Србије Јасмина Миловановић, Зорана Аруновић и Бобана Момчиловић Величковић. На крају златну медаљу освојила је Зорана Аруновић из СК „Олимпик 011“.
 
Представници у гађању стандардном ваздушном пушком Алина Себић и Миленко Себић заузели су четврто односно пето место у финалном гађању. Миленко Себић је у основном делу био најпрецизнији са резултатом од 628,5 кругова.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА