04.08.2019

Завршен 9. CISM Челенџ куп у планинском трчању „КОПАОНИК 2019“
Девети CISM Челенџ куп у планинском трчању успешно је завршен такмичарским делом у којем су наступили војни репрезентативци Оружаних снага, Русије, Пољске,  Румуније, Босне и Херцеговине, Словеније, Северне Македоније, Црне Горе и Србије.
 
У женској и мушкој конкуренцији најбољи су били  чланови војне репрезентације Оружаних снага Русије.
 
У женској конкуренцији у трци на 6,1 километара у којој је стартовало 15 такмичарки из шест земаља, победила је Рускиња Евгенија Сукорухенкова са резултатом 25 минута и 5 секунди, испред такмичарке из ОС Пољске Ане Шишка (25:28) и сународнице Татиане Курамшине (25: 44). Такмичарке из репрезентације Војске Србије достојно су репрезентовале Републику Србију, капетан Невена Јовановић освојила је шесто место са резултатом 26 минута и 54 секунде, десето место заузела је десетар Наташа Ћулафић (28:38), док је кадеткиња Марина Радовановић освојила 11. место (28:59). У екипном пласману славила је екипа Русије, испред Пољске и Румуније, док је репрезентација Србије освојила четврто место.
 
У мушкој конкурецији у којој се на старту појавило 42 такмичара из осам земаља, виђен је двоструки тријумф чланова Руске репрезентације, победу је извојевао Руслан Корошилов (31:36), вицешампион је Виктор Угаров (32:06), док је броназану медаљу освојио Румун, Мариус Бусеа (32:16). Најбоље пласирани домаћи такмичар био је разводник Ђуро Борбељ који је освојио четврто место (32:21), 15. место заузео је десетар Мирослав Марковић (35:50), старији водник прве класе Далибор Анђелковић освојио је 21. место (37:44). У екипном пласману Русија је освојила шампионску титулу, вицешампион је репрезентација Оружаних снага Пољске, док је бронзана екипа Румуније, репрезентација Војске Србије заузела је четвро место.
 
У свеукупном пласману нација (бодовање три мушка и два женска резултата) убедљиво је тријумфовала Русија, испред Пољске и Румуније, четврто место заузела је екипа Србије.
 
Додели признања најбољим у индивидуалној конкуренцији присуствовали су врхунски спортисти Михаил Дудаш, Димитрије Гргић у пратњи вође екипе Оружаних снага Русије потпуковника Олега Пархоменка и војног аташеа Руске федерације, пуковника Владимира Корњејенкова. Представник компаније Венера бајк Драган Калауз уручио је робне награде најобље пласнираним такмичарима и такмичаркама.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА