Џудо :: Милош СимоновићМилош Симоновић је рођен 11.04.1983. године у Нишу, где је након завршене основне школе одличним успехом, уписао и такође одличним успехом завршио средњу хемијску и стручну војну школу. Одмах након завршене средње стручне војне школе, почиње са радом у јединицама Војске Србије.

Своју спортску каријеру почиње у Нишу, у џудо клубу Ниш, 04.04.1994. године, чији је и данас члан. Током своје дугогодишње каријере  посебно су значајни његови резултати у млађим категоријама када је био освајач сребрних медаља, односно вицешампион Србије и вицешампион тадашње Југославије. Своје најбоље резултате остварио је током 1998. године где је на укупно седам учешћа на турнирима, шест пута освојио прво место, од чега су и прва место на првенствима Србије и Србије и Црне Горе, као и  треће место на Балканском првенству у Београду. Као најбољи такмичар у својој категорији, 1999. године је изабран да као државни репрезентативац учествује на Олимписким играма младих, које су се одржавале у Данској.

Као припадник МО и ВС, а потом и члан њене репрезентације од 2013. године, остварио је запажене резултате: два пута прво (2011. и 2015. године) и једном друго место (2018. године) на првенству Војске Србије, једном прво (2019. године) и једном друго (2018. године) на Војно-полицијском првенству Србије. На 6. Светским војним играма у Јужној Кореји (2015. године) освојио је 9. место, док је на 7. Светским војним играма у Кини 2019. године освојио 13. место.

Тренутно је запослен у Специјалној бригади МО и ВС.