11.02.2019

Академцима сребро у финалу купа Стрељачког савеза Србије, Гргићу злато
 У финалу купа  Стрељачког савеза Србије одржаног овог викенда,  у дисциплинама ваздушног оружја, сениорска пиштољашка екипа СК „Академац“ освојила је друго место. У појединачном надметању Димитрије Гргић стигао је до злата у истој дисциплини.
 
Кроз три кола купа, екипа СК „Академац“ у саставу потпоручник Петар Николић, кадет Срђан Матовић и цивил Димитрије Гргић квалификовала се за наступ у финалу у коме су наступиле осам екипа са највише освојених бодова.
 
У финалном мечу екипа „Академаца“ стартовала је добро и вођство на табели држала скоро до самог краја меча када их је престигла екипа београдског „Полицајца“ која је крају однела победу за шест кругова. Треће место освојила је екипа стрељачке дружине „Нови Сад 1790“. 
 
Димитрије Гргић, кандидат за спортску чету МО и ВС, који се у финале пласирао као други, у квалификацијама је упуцао 574 кругова. Финале је кренуо са јаким центрима, одмах се одвојио од конкуренције и меч мирно привео крају. Друго место припало је Грози Василији, док је бронза отишла у руке Зорану Вујићу, обојици из КСС „Полицајац“.
 
Кадет четврте године Војне академије Срђан Матовић у финишу ваздушне сезоне ниже веома добре резултате. Овога викенда упуцао је свој нови лични рекорд који сада износи респектабилних 552 круга.
 
Након финала купа следи тронедељна пауза после које долази врхунац ваздушне сезоне Државно првенство за јуниоре и сениоре. Димтрије Гргић ће као члан репрезентације пре Државног првенства наступити на првом овогодишњем Светском купу у Њу Делхију у Индији.