21.11.2018

Унапређење сарадње МО и ВС са Олимпијским комитетом СрбијеНачелник Кабинета министра одбране, уједно шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM), бригадни генерал Синиша Радовић, са сарадницима, разговарао је данас са председником Олимпијског комитета Србије (ОКС), Божидаром Маљковићем и генералним секретаром те организације Ђорђем Вишацким.
 
На састанку је било речи о наставку и унапређењу сарадње Министарства одбране и Војске Србије са Олимпијским комитетом Србије на заједничким активностима у области спорта, као и о могућим модалитетима даље сарадње.
 
Током данашњег сусрета разговарало се и о заједничким активностима на спровођењу програма Олимпијског комитета Србије „Каријера после спорта“, у коме би врхунски спортисти Републике Србије били укључени (ангажовани) у МО и ВС, као и формирању спортске јединице у МО и пријему спортиста у састав те јединице, о чему ће бити настављени разговори на нивоу стручних служби МО и ОКС.
 
Осим тога, на састанку су усаглашени и технички детаљи о избору и проглашењу најбољег спортисте МО и ВС из олимпијских спортова, под окриљем Олимпијског комитета Србије, на свечаности ОКС која ће бити уприличена крајем године.
 
Данашњи сусрет био је и прилика да се истакне потреба за даљим унапређењем и продубљивањем традиционално добре вишегодишње сарадње, као и за наставком подршке Олимпијског комитета Србије развоју спорта у војсци.