29.10.2018

Микс тим Војске Србије пети на Државном првенству у стрељаштву
Државно првенство у олимпијској дисциплини мешовитих парова ваздушним оружјем одржано је овог викенда у Смедереву.
 
Стрељачки клуб „Академац“ представљао је микс тим у саставу потпоручник Тамара Ђорђевић, из 210. бв, и Петар Николић, из Бригаде везе, који су се такмичили у конкуренцији сениора ваздушним пиштољем.
 
Пласман у финале обезбеђен је након квалификација које је наш микс тим завршио на 4. месту са упуцаних 731 кругом. У борби за медаље такмичила су се најбоља 5 микс тима из квалификација.
 


Микс тим „Академца“ је први напустио финале. Четврто место освојили су стрелци СД „Алекса Дејовић“ из Ужица, бронзана медаља отишла је у руке Новом Саду, сребро је припало клубу стрељачких спортова „Полицајац“ из Београда док је нови државни шампиони екипа Кикинде.
 
 У такмичењу ваздушном пушком Војска Србије није имала своје представнике.
 
Квалификације су протекле у уједначеном ритму, ниједна од екипа се није одвојила на водећој позицији. У узбудљивом финалу у коме се укупно гађају 24 дијаболе, прва екипа испада након 17 дијабола, а свака наредна након још две испуцане дијаболе. У оваквом систему такмичења нема простора за грешку, а лош старт нашег микс пара коштао је бољег пласмана.
 
Такмичење мешовитих парова одржаће се и на Олимпијским играма 2020. године у Токију јер је одлуком Међународног олимпијског комитета уврштено у програм олимпијских игара.
 
Стрељачка сезона наставља се за две недеље наступима на 2. колу купа Стрељачког савеза Србије који ће се, такође, одржати у Смедереву.