05.10.2018

Унапређење сарадње МО и ВС са Спортским савезом СрбијеНачелник Кабинета министра одбране, уједно шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM), бригадни генерал Синиша Радовић, учествовао је данас на састанку са председником Спортског савеза Србије, господином Давором Штефанеком, који је одржан у просторијама Спортског савеза Србије (ССС).
 
Састанку су присуствовали и генерални секретар Спортског савеза Србије, господин Горан Маринковић и потпуковник Александар Милорадовић из Кабинета министра одбране.
 
На састанку се разговарало о наставку и унапређењу сарадње Министарства одбране и Војске Србије са Спортским савезом Србије на заједничким активностима у области спорта и о могућим областима и облицима даље међусобне сарадње. Током наведеног састанка бригадни генерал Синиша Радовић упознао је представнике Спортског савеза Србије са планираним активностима Делегације Републике Србије при CISM до краја 2018. години и у 2019. години, посебно истакавши учешће војне репрезентације Србије на „7. светским војним играма“, које се од 18. до 27. октобра 2019. године одржавају у НР Кини (Вухан) и истакао потребу да се спорт у војсци учини препознатљивим кроз учешће врхунских спортиста на војним спортским такмичењима у земљи и иностранству, те је стога и покренута иницијатива о заједничким активностима на спровођењу програма Олимпијског комитета Србије (ОКС) под називом „Каријера после спорта“, где би врхунски спортисти, између осталог, били ангажовани и у МО и ВС, о чему ће бити настављени разговори на нивоу стручних служби МО, ОКС и ССС.
 
Председник Спортског савеза Србије, господин Давор Штефанек, изразио је разумевање и истакао спремност ССС да подржи учешће војних спортиста на домаћим и међународним спортским манифестацијама, поготово на „7. светским војним играма“, у стручном, организационом, материјалном и едукативном смислу, као и да ССС у потпуности подржава реализацију иницијативе „Каријера после спорта“.
 
Такође је истакнута потреба за даљим унапређењем и продубљивањем традиционално добре вишегодишње сарадње, као и за наставком подршке Спортског савеза Србије развоју спорта у војсци.