27.09.2018

Припадници Министарства одбране на такмичењу "All Rounder 2018" у Словачкој 
Екипа Универзитета одбране  Министарства одбране учествује на 12. међународном спортском такмичењу које се под називом  "ALL ROUNDER 2018", од 25.  до 28. септембра, одржава  у Липтовском Микулашу  у Словачкој Републици.Такмичење, које сваке године организује Војна академија  „Генерал Милан Растислав Штефаник“, одржава се  у спортским дисциплинама:  савлађивању полигона препрека, 6х50m штафетном пливању, бацању бомбе, стрељаштву, 6km крос кантри трчању и рафтингу.

Након церемоније отварања, јуче су се припадници Универзитета одбране такмичили у препрекама, пливању, бацању бомбе и стрељаштву и позиционирали су се у самом врху ранг листе од шест екипа које се надмећу у веома специфичном војном вишебоју.

Данас предстоје такмичења у рафтингу и кросу, као и церемонија проглашења победника, на којој, с  обзиром на тренутне параметре, наши кадети имају велике изгледе да буду на подијуму.Припреме за овогoдишње такмичење, на којима је учествовало око 12 кандидата, одржане су од маја до септембра на Војној академији, Копаонику и на реци Ибар, где је за дисциплину рафтинг значајну помоћ и стручно-техничку подшку обезбедило спортско удружење „Тифран“ из Новог Београда.

Кадети Војне академије учествовали су на такмичењу 2017. године, и  у конкуренцији осам спортских екипа (три из Словачке Републике, две из Чешке Републике, по једна из Мађарске и Немачке), а освојили 4 . место.