19.09.2018

Европска конференција CISM 2018
Европска конференција CISM 2018, на којој учествују шефови Делегација и делегати из више од 30 земаља чланица CISM из Европе,одржава се од 18. до 21. септембра у Софији у Републици Бугарској. Републику Србију на  конференцији представља бригадни генерал Синиша Радовић – шеф Делегације Републике Србије при CISM.

На конференцији, како је планирано,биће представљени нови шефови Делегација земаља чланица CISM из Европе и исказане актуелне одлуке Борда директора CISM, Разматраће се, такође, стратегијски циљеви и Бизнис план европског огранка CISM за 2019. годину и анализирати рад спортских CISM комисија у текућој години.Током конференције биће речи и о организацији и учешћу европских земаља чланица CISM на 7. светским војним о играма у Народној Републици Кини следеће године, као и  кандидатури земаља чланица за следеће светске зимске војне игре 2023. године и домаћина Европске конференције CISM 2020. године  На дневно реду је и организација Европске конференције CISM 2019. године у Републици Јерменији.

Разговараће се и о могућностима сарадње на регионалном нивоу и организацији војних спортских догађаја у наредном периоду као и наставку организације спортских кампова и заједничких припрема за међународна спортска такмичења. Биће презентована и организација  4. CISM светских зимских игара 2021.године у Немачкој и биће спроведен избор земље домаћина за Европску конференцију CISM 2020. године.
 

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА