25.06.2018

Координациони састанак поводом организације „9. CISM летњег Тренинг кампа – Копаоник 2018”
 
У просторијама виле „Рашка“ на Копаонику  одржан је координациони састанак Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM) са представницима Скупштине општине Рашка, Скупштине општине Брус, ЈП „Скијалишта Србије“, Националног парка „Копаоник“ и МК Mountain Resort, поводом  припрема  за организацију „9. CISM летњег Тренинг кампа – Копаоник 2018”, који ће се одржати од 16. јула до 6. августа 2018. године, на простору 51. СП „Копаоник“ и у оквиру кога ће бити одржан „8. CISM челенџ куп у планинском трчању” и обележен јубилеј - 15 година чланства Републике Србије у CISM.

На састанку су конкретизоване обавезе Министарства одбране и Војске Србије, органа локалних самоуправа и правних субјеката у организацији и реализацији наведене спортске манифестације и  истакнута је потреба за проналажењем одговарајућих решења у пружању помоћи у припремама и такмичењима спортских екипа Министарства одбране и Војске Србије на простору Копаоника.

На састанку је констатована  добра сарадња Министарства одбране и ВојскеСрбије и локалне самоуправе и правних субјеката у организацији оваквих спортских дешавања. Наглашена је и потреба за даљим унапређењем и продубљивањем традиционално добре вишегодишње сарадње Министарства одбране и Војске Србије са наведеним општинама и правним субјектима.

Након овог састанка, у просторијама 51. СП „Копаоник“ одржан је први радни састанак Мешовитог радног тима за израду наређења министра одбране за проширење спортских капацитета на 51. СП „Копаоник“, којим је руководио бригадни генерал Синиша Радовић.