11.06.2018

Четири стрелца Академца у финалу купа Стрељачког савеза СрбијеТакмичењем малокалибарским оружјем у Београду и Новом Саду овог викенда завршене су квалификације за финале купа Стрељачког савеза Србије. Стрељачки клуб Војне академије представљала су два такмичара.  
 
У петак  8.јуна на ватрену линију 25-метарског стрелишта у Београду изашла је потпоручник Тамара Ђорђевић из 210. батаљона везе, у дисциплини малокалибарски пиштољ 30+30 за даме. Такмичење је завршила на шестој позицији.
 
У недељу 10. јуна одржано је такмичење у Новом Саду, у дисциплини пиштољ средишњег паљења, у коме је тријумфовао потпоручник Петар Николић из Бригаде везе и поновио успех са претходног кола купа. 
 
Кроз кола купа ССС сакупљали су се бодови за пласман у финале купа, у оптицају је било 36 бодова. У дисциплини ПСП потпоручник Петар Николић у финале купа се пласирао као првопласираних са освојених 34 бодова, кадет Срђан Матовић, који је пропустио последње коло, пласирао се као пети са 15 бодова. Према правилнику Стрељачког савеза Србије Димитрије Гргић, који због репрезентативних обавеза није наступио на колу купа ССС, у финале се пласирао директно без квалификација. У дисциплини малокалибарски пиштољ 30+30 потпоручник Тамара Ђорђевић се пласирала на шестом месту са освојених 15 бодова. 
 
По десет најбоље пласираних стрелаца у свакој дисциплини наступиће у финалу купа ССС које ће се одржати у Новом Саду крајем овог месеца. 
 
Резултати:
Малокалибарски пиштољ, 30+30 –1. Јасмина Миловановић („Смедерево“) 572 2. Ристовић Александра („Звездара“) 566, ..... 5.. Ђорђевић Тамара 531. 
 
Пиштољ средишњег паљења, 25м – 1. Петар Николић („Академац“) 557, 2. Марко Тошић („Барајево“) 540, 3. Игрутиновић Предраг („Барајево“) 525.