07.04.2018

Војни репрезентативци наступали у дисциплинама крос кантри и параски
Трећег дана такмичења на 54. светском војном првенству у скијању у Аустрији, војни репрезентативци наступили су у дисциплини крос кантри (15 километара за мушкарце и 10 килиметара за жене).

У конкуренцији 52 такмичара из 13 земаља и 34 такмичарки из 6 земаља, наши репрезентативци остварили су врло добре пласмане. Најзапаженије резултате постигли су Дамир Растић и Маида Дрндић заузевши 25. место. На овом такмичењу посебно се истакла кадеткиња Марина Радовановић која је својим резултатом показала да се поред одличног успеха на студијама Медицинског факултета ВМА може  успешно развијати и на спортском плану.

Скоковима на циљ завршен је програм такмичења у дисциплини параски.
 
У Фиебербруну, наш мушки тим у саставу Дениел Пешић, Милош Шумарац, Јован Сочанац и Милан Светозаревић, наступао је у велеслалому и заузео 8. место од 14. екипа, чиме је значајно поправио свој међународни ранг у односу на претходну годину.
У оквиру програма активности светског војног првенства у скијању, шеф Делегације Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM) бригадни генерал Синиша Радовић састао се са шефом Делегације Аустрије при CISM бригадним генералом Гернот Гасером и председником комисије CISM за дисциплину параски пуковником Ритеншобером, са којима је разговарао о унапређењу сарадње у наредном периоду.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
07.04.2018
mp4 (100,33 MB)
Крос кантри